امروز : 03 بهمن 1403
معاونت دانشجویی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/07/21 - 14:36
  • 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZQjT

مصاحبه با سرپرست اداره مشاوره به مناسبت هفته سلامت روان ۲۴-۱۸ مهرماه

هفته سلامت روان بهانه ای است است که هر چه بیشتر نسبت به خودمراقبتی، بهبود روابط همدلانه با دیگران و سلامت روان خود و اطرافیانمان تلاش کنیم .

دکتر حمزه ارباب سرپرست اداره مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی ضمن گرامیداشت هفته سلامت روان به مفدا کاشان در خصوص این سوال که برای بهبود حال روحی خود چه کارکنیم ؟ اینگونه پاسخ داد:

نکته اول اینکه همواره برای حال خوب باید یک کاری انجام دهیم.

ماندگاری غم ۴ برابر احساس شادی است. وقتی که یک اتفاق خوشایند رخ می دهد ۱۴ نقطه از مغز ما فعال می شود. این در حالی است که زمانی که یک اتفاق ناخوشایند رخ می دهد ۳۵ نقطه در مغز ما فعالیت می کند. پس برای اینکه حال بهتری داشته باشیم علاوه بر مدیریت و تنظیم هیجانات منفی می بایست نسبت به انجام رفتارهایی که حال ما را خوب می کند برنامه ریزی کنیم. این می تواند از یک رفتار ساده تمیز کردن اتاق باشد تا یک پیاده روی، ورزش و هر گونه فعالیت رفتاری باشد.

دوم اینکه: خلق هدف. افرادی که هدفی را در زندگی دنبال می کنند حال بهتری دارند.

هدف داشتنن قطب نمای زندگی هر فردی است. فردی که هدفی دارد می داند در طول هفته و ماه و سال چه کاری را باید انجام دهد. وقتی هدف داریم مدیریت زمان نیز بوجود می آید و این منجر به نظم در زندگی و داشتن نظم خود به خود به ثبات روحی افراد کمک می کند.

سوم اینکه: همیشه مقایسه نکردن کل خود با دیگری در سلامت روان و عزت نفس مهم است.

ما در عین حال که می بایست قناعت وجودی داشته باشیم و از آنچه که در توانمندی خود داریم بهره بگیریم در عین حال باانگیزه بودن برای رشد در سفر زندگی را می بایست داشته باشم.

نکته چهارم: روابط اجتماعی. ما موجودی اجتماعی هستیم و در بهبود روابط خود با دیگری باید تلاش کنیم.

داشتن سیستم حمایت اجتماعی که ما را در شرایط بحرانی کمک کنند لازمه زندگی است. علاوه بر این توانمندی در برقراری روابط موثر با دیگران در سلامت روان ما بسیار مهم است. همچنین تحقیقات نشان داده است کمک هشیارانه به دیگران و با برقراری یک تعادل و مرزگذاری سالم نیز در بهبود سلامت روان ما نقش مهمی ایفا می کند.

 

وی افزود: سازه های متعدد دیگری در بهبود حال روحی ما نقش دارند من جمله داشتن ارتباط معنوی با خالق هستی ، فلسفه معنوی سالم، داشتن معنا در زندگی به ویژه در ناکامی ها و رنج های زندگی، قدر شناسی از خود و دیگران، مدیریت ذهن و افکار منفی و فاکتور های دیگری که می بایست با آگاهی و ایجاد یک سبک زندگی هشیارانه و مراقبانه در راستای بهبود سلامت روان خود و دیگران گام برداریم.

گفتنی است: اداره مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این راستا آماده ارائه خدمات به دانشجویان عزیز، اساتید و کارکنان دانشگاه بوده و نسبت به بهزیستی و سلامت روان آحاد جامعه دانشگاهی آماده ارائه خدمات می باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 134625
کلمات کلیدی

تصاویر

مصاحبه با سرپرست اداره مشاوره به مناسبت هفته سلامت روان ۲۴-۱۸ مهرماه
عباس غلامیان
خبرنگار

عباس غلامیان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید