پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:  سه چیز در هر که نباشد هیچ عملی از او کامل نگردد: تقوایی که او را از نافرمانی خدا بازدارد؛ اخلاقی که بوسیله آن با مردم جاهل مدارا کند و بردباری که بوسیله آن رفتار جاهلانه را دفع کند.              ***             رسول مکرم اسلام: هر طور باشید، همانگونه به شما حکومت می شود           ***            اوج عقل بعد از دینداری، دوستی با مردم و خوبی کردن به هر آدم نیک و بد است.            ***            رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: خدا را آن گونه عبادت کن که گویى او را مى بینى، چون اگر تو او را نمى بینى، او تو را مى بیند         ***         آدمی آنگونه که زندگی کرده می میرد و بر همان حال که مرده است محشور می گردد.       ***                هرکس بتواند کار حرامی انجام دهد و آن را فقط از ترس خدا فرو گذارد، خداوند در همین دنیا، پیش از آخرت بهتر از آن را به او عوض می دهد.             ***               رسول اکرم(ص) فرمودند:   نسبت به عمر خود بیش از دارائی ات بخیل باش             ***            خدا را محبوب مردم سازید تا خداوند هم شما را دوست داشته باشد ***            هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد خورد         ***        من ضامن خانه‌ای در ... بالاترین قسمت بهشتم، برای کسی که مجادله را رها کند، هر چند حق با او باشد،  و کسی که دروغ را واگذار کند، هر چند شوخی باشد، و کسی که اخلاقش را نیکو گرداند.               ***              آیا شما را از بهترین خصلت های دنیا و آخرت خبر بدهم ؟ ,گذشت کردن از کسی که به شما ستم کرده است، پیوستن به کسی که از شما بریده است، خوبی کردن به کسی که به شما بدی کرده است و عطا کردن به کسی که از شما دریغ داشته و محرومتان نموده است.       ***   امیر المومنین(ع) فرمودند: از خدا بترس اگر چه اندکی و میان خود و خدایت پرده ای (از شرم) قرار ده اگر چه نازک باشد.             ***         پیامبر اکرم فرمود:  زیادتر بودن خشوع بدن از خشوع دل نزد ما نفاق است.       ***       پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: هر که دخترش را خوب تربیت کند و علم شایسته به او بیاموزد واز نعمتهایی که خدا به او عطا فرموده به خوبی بهره مندش کند آن دختر مانع و سپر پدر در برابر آتش دوزخ خواهد شد

9:27:04 AM 1402 / 03 / 15
 

عمده برنامه های امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه:

1- جشن ها و اعیاد مختلف مذهبی یا ملی

2- اردوهای ویژه دانشجویان

3- بازدیدهای یک روزه از مراکز مختلف فرهنگی ، اجتماعی و نمایشگاه ها و ....

4- برگزاری همایش ها و جشنواره های فرهنگی دانشگاهی و کشوری

5- تشکیل جلسات کمیته ها و شوراهای مرتبط و پیگیری عملیاتی شدن مصوبات آنها

6- برپایی مراسم به مناسبتهای مذهبی ( شبهای قدر ، محرم و صفر و ... )

7- اعزام هفتگی سرویس های دانشجوی جهت زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران در برنامه هفتگی دعای کمیل

8- چاپ  بروشور و کتاب های فرهنگی و ادعیه

9- مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی با سایر نهادهای متولی امور فرهنگی در دانشگاه

10- اعزام دانشجویان برگزیده به جشنواره ها و مسابقات کشوری

11- ساماندهی امور فرهنگی خوابگاه های دانشجویی

12- برگزاری انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه

13-حمایت و راه اندازی خانه نشریات دانشجویی

13- حضور فعال در هیأت نظارت بر تشکل های اسلامی –سیاسی

14- برنامه ریزی کلان فرهنگی دانشگاه با حضور فعال در شورای فرهنگی دانشگاه

15- همکاری  و هماهنگی با سایر مدیریت ها جهت تامین رفاه دانشجویان ( مدیریت دانشجویی و تربیت بدنی )

16-حمایت از فعالیت تشکلهای اسلامی

17- حمایت از فعالیت کانون های فرهنگی –هنری

18- حمایت از فعالیت انجمن های علمی دانشجویی وشوراهای صنفی

 

این مجموعه شامل بخش های زیر است :

 
دبیر خانه شورای فرهنگی دانشگاه

 شورای فرهنگی دانشگاه عالیترین مرجع تصمیم گیری در مورد مسائل فرهنگی دانشگاه می باشد. دبیرخانه این شورا در مدیریت امور فرهنگی بوده و آماده دریافت هر گونه طرح و پیشنهاد جهت ارتقاء سطح فرهنگی دانشگاه می باشد.

 دبیر خانه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی 

 دبیر خانه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی در جهت حمایت و نظارت بر نشریات مختلف دانشجویی، سیاسی، اجتماعی و ... فعالیت می نماید. در حال حاضر نشریات زیادی از کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاه مجوز گرفته اند. این نشریات در زمینه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی و ورزشی و با حمایت مدیریت امور فرهنگی و فوق برنامه فعالیت می کنند.

  دبیرخانه هیأت نظارت بر تشکل ها

مجوز کلیه مراسم و فعالیت های سیاسی، اجتماعی و ... دانشجویان توسط ارائه فرم مخصوص به دبیرخانه هیأت نظارت بر تشکل ها و طرح در جلسه هیأت نظارت بر تشکل ها صادر می گردد.

 

 کانون های فرهنگی هنری

 کانون های فرهنگی – هنری دانشجویان به منظور پاسخگویی به نیازهای متنوع و رشد خلاقیت های فرهنگی دانشجویان، سامان بخشیدن به خواسته ها و تلاش های خودانگیخته فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشجویی و حمایت از این گروه از فعالیت ها در جهت نیل به ارزش های متعالی اسلامی، تشکیل گردیده اند.

 

 امور فرهنگی خوابگاه ها

با حمایت، هدایت و نظارت بر برنامه های فرهنگی در خوابگاه ها از قبیل نمایش فیلم، تاسیس و تجهیز کتابخانه، برگزاری مراسم به مناسبت های مختلف، برگزاری اردوهای تفریحی، فرهنگی، علمی و... سعی در ایجاد محیطی سالم و مفرح در خوابگاه دارد.

 

 واحد اردوها و عمره دانشجویی 

  این واحد در جهت حمایت و نظارت بر اردوهای دانشجویان و صدور مجوز برگزاری اردو در سطح دانشگاه فعالیت می نماید. همچنین تمامی امور اجرائی مربوط به عمره دانشجویی در این واحد صورت می پذیرد.

واحد سمعی و بصری

 تهیه، تکثیر، آماده سازی و آرشیو فیلم و نوارهای صوتی مورد تأیید مراجع قانونی و ارائه این محصولات به دانشجویان در قالب ویدئو کلوپ از فعالیت های این واحد می باشد.

 
دبیرخانه نشریات

 با ارائه عناوین مختلف نشریات و مجلات  دانشجویی-دانشگاهی در جهت کسب آگاهی دانشجویان از اخبار و اطلاعات گوناگون فعالیت می کند.

برنامه های فرهنگی هنری 

  اکثر برنامه های عمومی دانشگاه و بویژه تشکل های دانشجویی در آمفی تئاتر مرکزی  ، مسجد دانشگاه و خوابگاه ها برگزار می گردند.

 


 

 امور مراسم ها:

برگزاری مناسبت های ملی - فرایند مراسمات

مناسبت های ملی با اجرای برنامه هایی همچون تشکیل جلسات سخنرانی، اجرای برنامه توسط گروه های تئاتر و تواشیح، برگزاری مسابقات فرهنگی هنری در مناسبت های ملی همچون فتح خرمشهر، شهادت شهید مطهری، روز ملی فناوری هسته ای، واقعه 7 تیر، حادثه 17 شهریور، هفته دفاع مقدس، هفته کتاب، روز دانشجو، روز ملی حجاب، روز ملی شهدا، دهه فجر و 22 بهمن، سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گرامی داشته می شود.
دانشجویان جدیدالورود ( جشن استقبال، جلسه توجیهی، اهدای بسته های فرهنگی )

جشن استقبال از دانشجویان جدیدالورود و والدین آنها با اجرای برنامه های شاد و متنوع، جلسه توجیهیدانشجویان جهت آشنایی با دانشگاه و معاونت های دانشجویی فرهنگی،آموزشی و نهاد نمایندگی مقاممعظم رهبری و اهدای بسته های فرهنگی انجام می پذیرد.

جشن ازدواج دانشجویی

هر ساله با ثبت نام زوجهای فرهیخته دانشجو مراسم جشنی با اجرای برنامه های مختلف انجام می پذیرد.

جشن فارغ التحصیلی

برگزاری کارگاه آموزشی-فرهنگی

جهت دانشجویان ، کارگاههای مختلف آموزشی و فرهنگی همچون پرورش قارچ, آشنایی با کامپیوتر, مهارتهای زندگی, مهارتهای قرانی, نشریات و ... برگزار می شود و در پایان کارگاهها گواهی شرکت در کارگاه اعطاء می گردد.

برگزاری همایشها و سمینارها

همایشها و سمینارهای مختلف فرهنگی، پژوهشی در طول سال تحصیلی جهت دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار می گردد.

بزرگداشت دانشمندان و عالمان فرهنگی

مراسمات بزرگداشت ویژه دانشمندان و عالمان فرهنگی با حضور اعضاء هیئت علمی,کارکنان,دانشجویان و فراخوانهای مسابقات فرهنگی در مناسبتهای ویژه سال برگزار می شود.

برگزاری برنامه های فرهنگی اجتماعی در خوابگاهها

در این بخش برنامه های فرهنگی اجتماعی مختلفی همچون پخش فیلم سینمایی,تشکیل کارگاههای قرآنی(تفسیر-قرائت-تجوید)کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی ، مهارتهای دینی ، برگزاری اردوهای فرهنگی تفریحی ، تشکیل جلسات دعا و زیارت ، ارائه خدمات کتابخانه(نشریات-مطبوعات)برگزاری مراسمات جشن و سوگواری همچنین برگزاری سلسله مسابقات فرهنگی هنری ویژه هفته گرامیداشت خوابگاهها انجام می پذیرد.

مسابقات فرهنگی ورزشی

در مناسبتهای مختلف ملی مذهبی در طول ایام سال تحصیلی برای دانشجویان و کارکنان مسابقات فرهنگی ورزشی برگزار می شود این مسابقات در اردوها و مراسمات برپا می شود.

المپیاد فرهنگی ورزشی

در المپیاد فرهنگی ورزشی برنامه هایی همچون انجام تبلیغات فرهنگی,اجرای مسابقات فرهنگی و قرآنی,اهدای جوایز,انجام تعاملات فرهنگی با دانشگاههای دیگر شرکت کننده در المپیاد در محل برگزاری المپیاد اجرا می شود.قبل از برگزاری المپیاد برنا مه هایی همچون اجرای مسابقات فرهنگی ورزشی,برگزاری اردو های فرهنگی تفریحی,تشکیل کارگاههای فرهنگی آموزشی(توکل ، پیشگیری از استرس و اضطراب و...) جهت ورزشکاران دانشجو اجرا می گردد.

تشکیل جلسات

دوره ها و کلاسهای آموزشی و مشاوره

کلاسهای آموزشی فرهنگی هنری ویژه دانشجویان به صورت هفتگی در خوابگاهها برگزار می شود.ضمنا کلاسهای مشاوره فرهنگی جهت رفع مشکلات فرهنگی اجتماعی دانشجویان به صورت هفتگی با حضور مشاوران مجرب در خوابگاهها برگزار می شود.

پرسش و پاسخ و تریبون آزاد

مراسمات پرسش و پاسخ و تریبون آزاد با حضور مسئولین دانشگاه در آمفی تئاترمرکزی دانشگاه برگزار می گردد.

نظر سنجی و ارزیابی

در برنامه های فرهنگی هنری همچون اردوها,نشستها و سخنرانیها,کارگاهها,همایشها و سمینارها و مسابقات از شرکت کنندگان در برنامه نظر سنجی انجام شده و جهت رشد بهتر برنا مه ها از نظر کمی کیفی بررسیهای لازم انجام می پذیرد.

 

 تاریخ بروزرسانی 25/8/94

 

   

جشنواره پرتال

انتخاب پرتال برتر